Management v gastronomii

Naučte se řídit provoz a propagaci stravovacích zařízení

Management v gastronomii

Pobočka

Praha, Brno,
Bratislava

Obor

Hotelnictví, cestovní ruch
a marketing

Forma

Prezenční, Kombinovaná
a Distanční

Školné

Od 30 900 Kč
za semestr

Proč studovat toto zaměření?

Studujte zaměření, které vám poskytne hluboké znalosti o ekonomických principech a fungování podniků v gastronomických službách – od hotelů a hotelových řetězců až po další ubytovací zařízení. Naučíte se efektivně spravovat rezervační systémy, řídit administrativu hotelů a restaurací a osvojíte si zásady správné manipulace s potravinami. Připravte se na klíčové manažerské pozice v hotelnictví, gastronomii, lázeňství a wellness sektoru.

Kde se může absolvent zaměření uplatnit?

PROFILOVÉ PŘEDMĚTY

  • Netradiční suroviny v gastronomii

  • Úvod do gastronomie

  • Racionální výživa

  • Gastronomický turismus v regionech Evropy

  • Putování za sýry

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ

  • F&B manager

  • Event manager v gastronomii

  • Manažer restaurace

  • Food stylist

  • Sommelier

Výhody studia na UCP

Unikátní program

Jediná VŠ se zaměřením na hotelnictví, cestovní ruch a marketing.

Zajímavé stáže

Možnost pracovat u našich partnerů.

Špičkoví odborníci

Učit vás budou manažeři a odborníci z praxe.

Erasmus+

Možnost vycestování do desítek zemí.

Konec biflování

Více kritického myšlení a zkušenosti z praxe.

Výborné zázemí

UCP disponuje 2 restauracemi a bary.

Unikátní program

Jediná VŠ se zaměřením na hotelnictví, cestovní ruch a marketing.

Zajímavé stáže

Možnost pracovat u našich partnerů.

Špičkoví odborníci

Učit vás budou manažeři a odborníci z praxe.

Erasmus+

Možnost vycestování do desítek zemí.

Konec biflování

Více kritického myšlení a zkušenosti z praxe.

Výborné zázemí

UCP disponuje 2 restauracemi a bary.

Co Vás čeká během studia?

Poslechněte si, co říká Ing. Jiří Zelený, odborný asistent a sommelier na katedře hotelnictví.

Orientační studijní plán

1. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Ekonomie

zkouška

povinný

Management

zkouška

povinný

IT dovednosti

zápočet

povinný

Základy cestovního ruchu

zkouška

povinný

Základy odborné práce

zápočet

povinný

Anglický jazyk

zápočet

povinný

3. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Základy účetnictví a daně

zkouška

povinný

Právo v cestovním ruchu

zkouška

povinný

Podniková ekonomika

zkouška

povinný

Anglický jazyk

zápočet

povinný

5. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Hotelový marketing a event management

zkouška

povinný

Řízení gastronomického provozu

zkouška

povinný

Bakalářský seminář

zápočet

povinný

Cizí jazyk II

zápočet

povinný

Povinně volitelné předměty

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Francouzský jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Francouzský jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Francouzský jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Francouzský jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

2. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Základy hotelnictví a gastronomie

zkouška

povinný

Matematické a statistické metody

zkouška

povinný

Marketing

zkouška

povinný

Informační gramotnost a kritické myšlení

zápočet

povinný

Anglický jazyk

zápočet

povinný

4. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Finanční řízení podniku

zkouška

povinný

Regionální rozvoj a udržitelnost

zkouška

povinný

Manažerská hra

zápočet

povinný

Interkulturní komunikace

zkouška

povinný

Metodologie odborné práce

zápočet

povinný

Cizí jazyk II

zápočet

povinný

6. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Podnikání v hotelnictví a gastronomii

zkouška

povinný

Cizí jazyk II

zkouška

povinný

Odborná praxe

zápočet

povinný

Bakalářská práce

zápočet

povinný

Orientační studijní plán

1. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Ekonomie

zkouška

povinný

Management

zkouška

povinný

IT dovednosti

zápočet

povinný

Základy cestovního ruchu

zkouška

povinný

Základy odborné práce

zápočet

povinný

Anglický jazyk

zápočet

povinný

2. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Základy hotelnictví a gastronomie

zkouška

povinný

Matematické a statistické metody

zkouška

povinný

Marketing

zkouška

povinný

Informační gramotnost a kritické myšlení

zápočet

povinný

Anglický jazyk

zápočet

povinný

3. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Základy účetnictví a daně

zkouška

povinný

Právo v cestovním ruchu

zkouška

povinný

Podniková ekonomika

zkouška

povinný

Anglický jazyk

zápočet

povinný

4. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Finanční řízení podniku

zkouška

povinný

Regionální rozvoj a udržitelnost

zkouška

povinný

Manažerská hra

zápočet

povinný

Interkulturní komunikace

zkouška

povinný

Metodologie odborné práce

zápočet

povinný

Cizí jazyk II

zápočet

povinný

5. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Hotelový marketing a event management

zkouška

povinný

Řízení gastronomického provozu

zkouška

povinný

Bakalářský seminář

zápočet

povinný

Cizí jazyk II

zápočet

povinný

6. semestr

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Podnikání v hotelnictví a gastronomii

zkouška

povinný

Cizí jazyk II

zkouška

povinný

Odborná praxe

zápočet

povinný

Bakalářská práce

zápočet

povinný

Povinně volitelné předměty

Název předmětu

Způsob zakončení

Typ předmětu

Francouzský jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk I

zkouška

povinně volitelný

Francouzský jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk II

zkouška

povinně volitelný

Francouzský jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk III

zkouška

povinně volitelný

Francouzský jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Ruský jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Německý jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Španělský jazyk IV

zkouška

povinně volitelný

Jaký je názor studentů?

Naší nejlepší reklamou jsou spokojení studenti.


Jana

UCP mi poskytla široký rozhled. Mohu se pohybovat v oblasti hotelnictví, ale také v gastronomii, cestovním ruchu či marketingu. Hotelnictví mě vždy lákalo a nyní, jako absolventka, mám velkou šanci se v něm i uplatnit. Vyučující jsou lidé, kteří mají bohaté zkušenosti a snaží se studentům předat co nejvíce


Barbora

Tři roky na UCP jsou jako lusknutím prstů pryč. Přátelská atmosféra, profesionalita akademických pracovníků, aktuálnost řešených témat a úzké propojení s praxí je jen malý výčet věcí, kterými lze UCP charakterizovat. Stává se tak skvělým odrazovým můstkem pro tvoření vlastní budoucnosti.

Vybraní partneři školy

NEBOJTE SE CHTÍT VÍC,
Pojďme do toho spolu.

Pokud Vás naše nabídka oslovila, vyplňte nezávaznou registraci ke studiu. Celé přijímací řízení je bezplatné.

NEBOJTE SE CHTÍT VÍC,
Pojďme do toho spolu.

Pokud Vás naše nabídka oslovila, vyplňte nezávaznou registraci ke studiu. Celé přijímací řízení je bezplatné.